keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

✰ TÄHTIÄ ✰

Toimiikohan tää bloggeri vielä....tai osaankohan enää käyttää... :)

Minulle on pikkuhiljaa yhä pahemmin ja pahemmin iskeny joku kumma vimma tähtiin! Niitä pitää saada, mutta koska kaupunkiin ne ei meille oikein istu, ei se auttanu ku käydä mökin sisustuksen kimppuun!

Poikien parvellahan niitä on jo ollut ihan alusta asti, eli kyllä tuo kuvio on ollut mieleinen jo aikasemminkin.




Alkukesällä ompelin pojille laskosverhon Jätti-Rätin ihanasta tähtikankaasta. Ikkuna on haastavan mallinen toimivaa laskosverhoa ajatellen, mutta se onnistui! ✰


Alakerran tähtiteema alkoi kynnysmatosta...


Muutamassakin sisustusliikkeessä olen ihastellut mustalla tähdellä olevaa kynnysmattoa, joka tosin on ollut vähän hassun kokoinen...vain 40cm syvä...ja siksi harkinnassa. Ja kun viimein Loviisan Aitassa päätin ottaa sen mukaan alakertakierroksen jälkeen, oli viimeinen myyty nenäni alta. No ei hätä ollut tämän näköinen...kotimatkalla nappasin Ikeasta mukaan kunnon kokoisen maton ja maalasin siihen sabluunan avulla tähden. Nyt mulla on uniikki tähtikynnysmatto! 

Samalla reissulla ostin myös jo kauan himoitsemani Bastion Collectionin kupit...voi että maistuu aamukahvi terassilla hyvältä näistä! 


Poikien verhon innoittamana ompelin myös keittiöön verhon samasta kankaasta. Verho on puolittainen valelaskosverho, sillä laskokset ovat säädettävissä, mutta varsinaista mekanismia siinä ei ole.




Jotta yksinkertaiseen verhoon sain jotain mielenkiintoa (tähtien lisäksi!) toteutin "laskosmekanismin" reivirenkaitten ja hamppuköyden avulla. Näin verhoon tuli myös ripaus merihenkisyyttä.


Keittiön lattialle teki mieli Pappelinan tähtimattoa, mutta järki voitti kun Askosta löytyi sille haastaja!
Eihän tuon laatu ole likikään Pappelinan maton tasoa, mutta varmasti välttää mökin matoksi...varsinkin kun hintakin oli vaan murto-osa! ✰


Eikä sitä tyynyfriikki pystynyt keräämään ompelukonetta pois ennen kuin yksi tyynykin näki päivän valon! ✰


✰✰✰

Kesälomaterkuin, 

3 kommenttia:

  1. Kateeks käy tuota ompelutaitoa... omaan vaan murto-osan siitä! Ihania tähtiä ja nuo kupit... aikas upeat! :))

    VastaaPoista
  2. Mut osaathan sä Marru ommella taitavasti!!! Laskosverhon tekeminen on lisäksi vielä hyvinkin yksinkertaista...keittiön verhossa mm. on vain 5 suoraa ommelta! :)

    -Anu-

    VastaaPoista
  3. Ihania tähtiä ei voi koskaan olla liikaa! Ne sopivat kuin nenä päähän mökkiympäristöön. Meidänkin möksällä näkee tähtiä päiväpeitteissä, tyynyissä, istuintyynyissä ja rouvan päällä :-)

    VastaaPoista