Olimme pääsiäisen aikaan lomalla Madeiralla ja tietty söimme paikallisia herkkuja. Perheemme on TODELLA lihansyöjä-kansaa, joten espetada-vartaat maistui! Olihan se espada-kalakin ihan hyvää, mutta oi ne liharuuat!
Isäntä on värkännyt ajankulukseen mökille "padan", jossa voi poltella merkkitulia ja paistaa kätevästi makkaraa.
Nyt siinä kypsennettin myös lihaa.
Madeiran tuliaisina tuli nimittäin idea omasta varrastelineestä ja seuraavassa kaarteessahan sellainen jo mökillä värkättiin. Viime viikonlopun helteisenä lauantai-iltana se sitten testattiin ja sisäänajettiin.
"Oikeassa" espetada-vartaassa liha ilm. maustetaan tuolla vartaaseen sulatettavalla voilla (ihan tarkkaa ohjetta en mistään löytänyt, mutta näin olen ymmärtänyt), mutta halusin "pelata varman päälle" ja niinpä marinoin lihan valmiiksi. Mausteina öljyssä käytin kuitenkin "oikea oppisesti" valkosipulia, suolaa ja laakerinlehteä.
Aika lähelle samalta maistui tämä kotitekoinen kuin Madeirallakin syöty, eli HYVÄÄ OLI!
Illan päätteksi Joonas halusi vielä nautiskella tyynestä kelistä laskemalla muutaman verkon yöksi...
...ja sunnuntaina lounaaksi sitte olikin savukalaa ja uusia perunoita! :)
Juhannuksena varmaan testautetaan vartaat vierailla! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti